BKN biedt
leden toegang tot
bedrijfskrediet

Meer weten?
Een jongensdroom komt uit

“Kom ik in aanmerking

voor Binnenvaart bedrijfskrediet?”

Bekijk onze veelgestelde vragen »

Financiering door en voor

ondernemers

In de Binnenvaart Kredietunie Nederland (BKN) verlenen ondernemers in de binnenvaart krediet aan andere binnenvaart ondernemers. Dit gebeurt zonder tussenkomst van een bank. BKN is een coöperatieve vereniging en is en blijft daarmee eigendom van de individuele leden.

Waarom zijn Kredietunies nodig?
Meer weten
over ons? »

Waarom zijn kredietunies nodig?

Binnenvaartondernemers hebben grote problemen om financiering te verkrijgen in het reguliere financiële circuit, terwijl vanuit Nederland en Europa het belang van duurzaam vervoer over water wordt benadrukt. Door de kredietcrisis zijn banken onderhevig aan strengere eisen en daarmee samenhangend hogere interne kosten. Zij moeten strakkere voorwaarden hanteren en verlenen hierdoor minder krediet. Een grote groep ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kan hierdoor nergens terecht voor het financieren van groei, innovatie of noodzakelijke investeringen.

Aan de andere kant zijn er ondernemers die voor hun beschikbare middelen slechts beperkte beleggingsmogelijkheden hebben. Zij kunnen via een kredietunie middelen beschikbaar stellen maar ook kennis overdragen. Deze combinatie van kapitaal, kennis en kunde draagt bij aan de verbetering van het ondernemersklimaat in de binnenvaartbranche. In het buitenland kent men het fenomeen kredietunie al langer. In de USA wordt reeds tachtig procent van het MKB op deze manier gefinancierd.

Design by No.3 | Nummerdrie.nl | Ontwerpstudio